A Magyar Éttermi Mesterek klubja 1982.ben alakult meg.
Az akkor végző 22 mester döntött úgy, hogy létrehoznak egy szakmai klubbot.
A később állami mestervizsgát sikeresen elvégző kollégák az évek folyamán csatlakoztak klubunkhoz, így a létszám 1988.ra elérte a 80 főt.
2010- 2013 között a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara jóvoltából újabb 15 végzett mesterrel gyarapodhadtunk.
A klubunk ma Magyarországon a legtöbb éttermi mestert tömörítő szervezet, mely 2013. ban Hajdúszoboszlói alakuló közgyűlésen kinyilvánította szándékát, hogy további tevékenységét, mint jogi személy folytatja.
Céljaink között a szakmai munka mellet, a szakmunkások, mesterek képzése, vizsgáztatása, és továbbképzése, szerepel.
Tagjaink között nagyon sok Főiskolai, Szakközép és Szakiskolai tanár található, akik szívesen bekapcsolódnak a tanításba, oktatásba.
Továbbiakban szeretnénk, Vendéglátóipari Szakiskoláknak a szakmai versenyein részt venni, rendezvényeikre díjakat, jutalmakat felajánlani.
Mesterkollégáink örömmel vesznek részt szakmai Fórumokon, megbeszéléseken és minden olyan helyen, ahol tevékenységüket szakértelmüket szívesen veszik.
Szoros kapcsolatot szeretnénk felvenni minden Országos és Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával minden területen ahol, a szakmánkat munkánkkal szolgálhatjuk, hírnevét öregbíteni tudjuk.
Bemutatkozó levelünk elolvasása után, szívesen várunk minden megkeresést.
Balogh István Ferenc
Magyar Éttermi Mesterek Klubja
elnök
_____________________
Semsei Rudolf kapta a MaReSz díjat
Semsei Rudolf, a Budapest Party Service alapító ügyvezetője vehette át a MaReSz díjat a március 18-án megrendezett Event Touch konferencián.
A fiatal szakember 2002 óta a MaReSz rendezvénygasztronómiai tagozatának vezetője, 2010 és 2012 között a MaReSz alelnöke. Korábban komoly szerepet vállalt a West Balkán tragédia nyomán megalkotott kormányhatározat megszületésében, s azóta is a szövetség aktív tagja. 2011-ben az Év rendezvényszolgáltatója díjat vehette át, tavaly pedig az Éttermi Mester címet érdemelte ki.
__________________________
Gundel Károly öröksége Hungarikum lett!
Ezúton szeretnénk gratulálni a Magyar Vendéglátók Ipartestületének tagjai nevében a Hungarikum díjhoz, melyet Gundel Károly gasztronómiai és vendéglátó ipari öröksége kapott meg.
Örömmel vettük tudomásul a Hungarikum bizottság döntését, mivel evvel Gundel Károly tevékenységének elismerése mellett a magyar vendéglátás hagyományos értékeire is ráirányították a figyelmet.
_____________________